دستور نخست‌وزیر عراق برای بازنگری در فعالیت نهادهای امنیتی-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

دستور نخست‌وزیر عراق برای بازنگری در فعالیت نهادهای امنیتی

نخست‌وزیر عراق خواستار تشکیل کمیته‌ای برای بازنگری در فعالیت نهادهای امنیتی این کشور شد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۷ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 26
کد خبر: ۱۸۶۲۸۶

به گزارش راهبرد معاصر، «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق امروز (جمعه) با صدور دستوری خواستار تشکیل کمیته‌ای برای بازنگری در فعالیت نهادهای امنیتی شد.

 

به نوشته خبرگزاری رسمی عراق (واع) در متن دستور السودانی آمده است که سیستم امنیتی عراق از سال ۲۰۰۳ (فروپاشی رژیم صدا) شاهد هیچ گونه اصلاحاتی نبوده و صرفا تصمیماتی مقطعی با توجه به ضرورت‌های امنیتی اتخاذ شده است.

 

او افزود:‌ «امروزه پس از تحقق پیروزی بزرگ [علیه تروریسم] زمان آن آن رسیده است که با اصلاح نهادهای امنیتی، دست به بازنگری بزنیم».

 

این کمیته به ریاست شخص محمد السودانی تشکیل خواهد شد و در نتیجه قرار است ضمن تقسیم وظایف بین چند نهاد امنیتی، در ساز و کار این نهادها نیز اصلاحاتی صورت گیرد.

 

به گفته محافل رسانه‌ای عراقی، تجدید ساختار نهادهای امنیتی این کشور که شامل فرماندهی عملیات مشترک، وزارت دفاع، وزارت کشور، سازمان اطلاعات، آژانس ضد تروریسم، آژانس امنیت ملی، سازمان اطلاعات نظامی، مشاور امنیت ملی و فرماندهی عملیات بغداد است یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی دولت سودانی به شمار می‌رود.

 

«فوزی الزبیدی» تحلیلگر امنیتی عراق معتقد است که نهادهای امنیتی کنونی در عراق از مشکلات متعددی رنج می‌برند که بسیاری از آن‌ها را می‌توان ناشی از سنت‌های فرقه ای و خویشاوندی که در فضای سیاست عراق بیداد می‌کند، دانست.

 

به گفته او فرماندهان این نهادهای امنیتی به طور عمده مجبورند دستورکار احزاب و گروه سیاسی که آن‌ها را به این سمت گمارده‌اند، اجرا کنند.

 

مسائلی همچون ناکارآمدی، اختلاف میان نهادهای موازی، وابستگی به جریان‌های داخلی و بعضا خارجی، فساد و ترک فعل عمده مسائلی است که بسیاری از محافل عراقی بر روی آن صحه می‌گذارند، السودانی نیز از ابتدای نخست‌وزیری یکی از وعده‌های خود را بازنگری در شاکله نهادهای امنیتی عنوان کرده است./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار